Cheese Nachos

Aantal personen: 4, Kooktijd: 30 minuten,
Oventijd: 15 min op 160 °C

Ingrediënten

Vegetarisch:

  • 2 el. olijfolie
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 groene en 1 gele paprika, zeer fijn gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • chilimix (molen)
  • 1 zak tortillachips/nachos
  • 150 gram geraspte kaas

Met vlees:

  • 300 gram gemengd gehakt
  • mexicaanse gehaktkruiden

Bereidingswijze

  • Verhit de gril van de oven op de hoogste stand.
  • Bak de ui, knoflook en paprika 3 min op laag vuur (in olie).
  • Voeg de tomatenblokjes, komijn en naar smaak chilimix toe en kook zachtjes voor 10 min.
  • Strooi de chips/nachos in een ingevette lage ovenschaal.
  • Lepel de saus over en door de chips en strooi de kaas erover.
  • Zet de schaal 10cm onder de gril en laaat de kaas in een paar min smelten, blijf erbij!

Variant met vlees:

  • Bak gehakt rul en voeg daarna de ui, knoflook en paprika pas toe.