Tarte tatin van witlof met feta

Aantal personen: 4, Kooktijd: 20 minuten,
Oventijd: 20-25 minuten op 200 °C

Ingrediënten

Tarte Tatin:

  • 5 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
  • 2 el vloeibare margarine
  • 1 ui
  • 500 g witlof
  • 2 el suiker
  • 2 el gembersiroop of vloeibare honing
  • 100 g feta
  • 75 g walnoten
  • 1 snufje peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  • Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ø 28 cm.
  • Verhit in een koekenpan de margarine.
  • Bak de ui en witlof 3 min.
  • Voeg de suiker en gembersiroop toe en smoor 3-4 min. op matig vuur.
  • Breng op smaak met peper.
  • Verdeel de groenten over de bodem van de taartvorm.
  • Leg het deeg op de groenten en stop de randen tussen de groenten en taartvorm goed in.
  • Bak de taart in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
  • Neem de vorm uit de oven en laat de taart 10 min. staan.
  • Leg een bord op de vorm en keer ze voorzichtig samen om.
  • Strooi de kaas en de walnoten over de taart.