Gerookte Camembert

Aantal personen: 2,
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

Gerookte Camembert:

  • 2 Camembert Rustique in een houten doosje
  • 2 takjes rozemarijn
  • 50 gram hazelnoten
  • 1/2 bosje radijsjes
  • 1 el hazelnootolie
  • 3 el olijfolie
  • stokbrood (bereiden in de oven)
  • rookmot

Gerookte Camembert

  • Leg op de bodem van een (oude) braadslee een vel aluminiumfolie.
  • Strooi er 2 el rookmot over.
  • Vouw een tweede vel aluminiumfolie dubbel.
  • Prik er met een satéstokje gaatjes in en leg op de rookmot.
  • Haal het plastic van de camemberts en leg ze terug in de doosjes.
  • Maak enkele insnedes in de kaas en leg er de rozemarijn op.
  • Zet de doosjes met kaas op de folie in de braadslee.
  • Dek de braadslee af met een derde vel aluminiumfolie.
  • Vouw de folie aan de rand stevig dicht zodat geen rook kan ontsnappen.
  • Zet de braadslee op de bbq en rook de camemberts zo'n 10 minuten.
  • Hoe langer je rookt, hoe intenser het rookaroma en hoe meer de kaas smelt.
  • Hak de hazelnoten en snijd de radijsjes in plakken.
  • Maak de salade aan met de olijfolie en hazelnootolie.
  • Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Haal de folie van de braadslee om het rookproces te stoppen.
  • Zet de camemberts op een plank en serveer met de salade en afgebakken stokbrood.

0 Comments: