Griekse souvlaki

Aantal personen: 4,
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

Souvlaki:

  • 1 varkenshaas of varkensfilet/hamlap
  • 2 el. olijfolie
  • 2 el. witte wijnazijn
  • peper
  • zout
  • oregano
  • verse peterselie
  • knoflook, klein gesneden

Marinade

  • Meng de olijfole en witte wijnazijn.
  • Voeg peper, zout, oregano, verse peterselie en knoflook toe.

Vlees marineren

  • Snijd het vlees in mooie blokjes en voeg dit toe aan de marinade.
  • Laat dit enige tijd rusten in de koelkast (1 à 2 uur).
  • Rijg de blokjes aan metalen/houten stokjes. (Houten vantevoren water laten intrekken om verbranding te voorkomen).
  • Afbakken op de hete BBQ, regelmatig omkeren.

0 Comments: