Enchiladas met kidneybonen

Aantal personen: 4, Kooktijd: 35 minuten,
Oventijd: 15 min op 180 °C

Ingrediënten

Enchiladas met kidneybonen:

  • 500 g kidneybonen
  • 300 g gemengd gehakt
  • 300 g zoete aardappel
  • 3 bosui, in dunne ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el chilipoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 15 g fijngehakte verse koriander
  • 8 wraps
  • cheddar kaas, geraspt
  • mexicaanse vlees mix
  • zure room

Enchiladas met kidneybonen

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise).
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappel 8 min. op middelhoog vuur.
  • Bak in een andere pan de gehakt rul, en voeg de ui en knoflook toe.
  • Rasp ondertussen de cheddar en snijd de bosui in ringen.
  • Voeg de kidneybonen, bosui en de peper toe en verwarm 1 min.
  • Breng eventueel op smaak met zout.
  • Doe alles samen in een pan en voeg de tomatenpuree erbij. Breng op smaak met chilipoeder en een klein beetje van de mexicaanse vlees mix.
  • Vet de ovenschaal in.
  • Verdeel het mengsel over de wraps, rol op en leg ze in de ovenschaal.
  • Strooi de kaas erover en bak ca. 15 min. in de oven.
  • Snijd ondertussen de koriander grof. Bestrooi de enchilada’s met de koriander.

0 Comments: