Ge­gril­de kip in ro­mi­ge bier­saus

Aantal personen: 4,
Kooktijd: 25 minuten

Ingrediënten

Ge­gril­de kip in ro­mi­ge bier­saus:

  • 2 witte uien
  • 15 g verse platte peterselie
  • 1 el milde olijfolie
  • 250 ml kookzuivel
  • ½ kippenbouillontablet
  • 33 cl La Trappe Blond
  • 2 scharrelkipfilets
  • 300 g tagliatelle
  • 600 g broccoli

Ge­gril­de kip in ro­mi­ge bier­saus

  • Snipper de uien en snijd de peterselie fijn.
  • Voeg de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min.
  • Voeg de kookzuivel, bouillontablet en het bier toe, breng aan de kook en laat ca. 20 min. op laag vuur inkoken.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte.
  • Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan plat.
  • Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kipfilet 5 min. goudbruin en gaar.
  • Keer halverwege.
  • Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes.
  • Kook de broccoli 3 min.
  • Giet de tagliatelle en broccoli af.
  • Meng de tagliatelle met de saus en peterselie.
  • Verdeel over de borden en verdeel de kipfilet en broccoli erover.

0 Comments: