Gevulde puntpaprika Tuna Melt

Aantal personen: 4, Kooktijd: 20 minuten,
Oventijd: 20 minuten op 200°C

Ingrediënten

Gevulde puntpaprika:

  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 70 g tomatenpuree
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 jalapeñopeper
  • 400 g zwarte bonen in blik
  • 150 g mais in blik
  • 200 g tomatenblokjes
  • 2 blikjes tonijn in zonnebloemolie
  • 4 rode puntpaprika's
  • 150 g cheddar (stuk)
  • 40 g tortillachips

Gevulde puntpaprika Tuna Melt

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.
  • Voeg de tomatenpuree, gerookte paprikapoeder en gemalen komijn toe en fruit nog 3 min.
  • Snijd de jalapeño fijn, voeg ook toe en fruit nog 2 min.
  • Doe de zwarte bonen en de mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
  • Voeg samen met de tomatenblokjes toe aan het uimengsel in de pan en bak op middelhoog vuur nog 5 min.
  • Laat de tonijn uitlekken en meng door het bonenmengsel in de pan.
  • Halveer de puntpaprika's, laat de steelaanzet zitten, verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Vul ze met het bonen-tonijnmengsel.
  • Rasp de cheddar boven een kom.
  • Verkruimel de tortillachips en meng door de kaas.
  • Verdeel het kaasmengsel over de gevulde puntpaprika's en bak ze ca. 20 min in het midden van de oven.

Tip Lekker met extra tortillachips en de [./bijgerecht-pittige-guacamole](pittige guacamole)


0 Comments: