Met brie gevulde varkenshaas in een saus van Brugse Zot

Aantal personen: 4, Kooktijd: 20 minuten,
Oventijd: 15 minuten op 165°C

Ingrediënten

Gevulde varkenshaas:

  • varkenshaas, 2 st.
  • grove mosterd, 2 theel.
  • roombrie, 4 plakjes
  • gerookt spek, 8 plakjes
  • roomboter, 1 eetl.
  • gemengde paddenstoelen, 250 gram
  • verse tijm, 4 takjes (geritst)
  • Brugse Zot, 1 flesje
  • witlof, 8 stronkjes
  • honing, 1 theel.
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 165°C
  • Snijd varkenshazen in de lengte bijna helemaal open en snijd nog iets in, zodat een soort envelopje ontstaat.
  • Smeer de binnenkant van het vlees in met de mosterd en leg in iedere varkenshaas 2 plakjes roombrie.
  • Vouw het vlees terug in de oorspronkelijke vorm en rol in de plakjes gerookt spek.
  • Verwarm een klontje roomboter in een anti-kleefpan en bak er de varkenshazen rondom mooi goudbruin in aan.
  • Leg in een ovenschaal en gaar nog 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de paddenstoelen grof en bak ze mooi goudbruin in de pan waarin zojuist het vlees is gebakken.
  • Voeg de tijm toe en blus de pan af met het bier.
  • Kruid met zout en peper en laat de saus flink inkoken.
  • Proef tussendoor of deze al de gewenste smaak en krachtigheid heeft bereikt.
  • Snijd de onderkant van de stronkjes witlof, snijd ze in de lengte doormidden en bak mooi goudbruin in een beetje roomboter in een hapjespan.
  • Voeg de honing toe en laat lichtjes karamelliseren.
  • Kruid met zout en peper.
  • Neem het vlees uit de oven, snijd in tranches en serveer met de witlof.
  • Schenk er rijkelijk de saus van paddenstoelen en bier over.
  • Serveer er eventueel gebakken aardappeltjes of aardappelpuree bij.

0 Comments: