Penne met asperges en zalm

Aantal personen: 4,
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

Penne Asperges:

  • 1 kg witte asperges
  • 250 g penne rigate (zak à 500 g)
  • 1 citroen
  • 250 g verse zalmfilets
  • 100 g ricotta
  • 15 g basilicum (zakje)

Bereidingswijze

  • Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook.
  • Schil asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden.
  • Snijd houtachtige uiteinden eraf en asperges in stukjes van 4 cm.
  • Doe de penne en de stukjes asperge in het kokende water en kook ze in 10 min. gaar.
  • Giet de pasta met asperges af.
  • Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
  • Snijd de zalmfilet in blokjes.
  • Roer de ricotta met citroenrasp, zalm en citroensap naar smaak door de pasta met asperges.
  • Verwarm het geheel voorzichtig roerend 2-3 min. op middelhoog vuur tot de zalm net gaar is.
  • Snijd het basilicum in dunne reepjes.
  • Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en roer helft van basilicum erdoor.
  • Schep de penne met asperges en zalm op borden en strooi de rest van het basilicum erover.

0 Comments: