Sloppy Joe

Aantal personen: 4,
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

Tomatensaus:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode chilipepers
  • 1 el olie
  • 6 tomaten
  • 2 el gedroogde oregano
  • zout

Burgers:

  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 5 el paneermeel
  • 0.5 tl bruine basterdsuiker
  • 1 el barbecuekruiden
  • 4 zachte punt broodjes of italiaanse bollen (afbakken in de oven)

Tomatensaus

  • Pel de ui en de knoflook, snipper de ui en snijd de knoflook en de chilipepers fijn.
  • Verhit een pan met olie en fruit de ui, de knoflook en de chilipepers aan.
  • Snijd de tomaten in grove stukken en pureer deze in een blender.
  • Voeg de gepureerde tomaten en gedroogde oregano toe.
  • Laat inkoken tot een saus en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Hamburgers

  • Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg de gesneden ui, knoflook, BBQ kruiden, bruine suiker, paneermeel en ei toe aan het gehakt.
  • Kneed met koude handen het gehakt goed door.
  • Maak platte ovalen burgers en bak de burgers goudbruin aan in een koekenpan.
  • Voeg de goudbruine burgers toe aan de ingekookte tomatensaus en laat 15 minuten sudderen.
  • Snijd de broodjes doormidden en beleg deze met een burger en bedek ruim met saus.

0 Comments: