Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie

Aantal personen: 4, Kooktijd: 20 minuten,
Oventijd: 45 min op 180 °C

Ingrediënten

Vislasagne met kabeljauw:

  • 300 g (diepvries) kabeljauwfilets
  • 100 g gerookte zalmblokjes
  • 1 el milde olijfolie
  • 400 g verse spinazie
  • 15 g verse dille
  • 250 ml kookroom light
  • 250 g verse lasagne all’uovo
  • 200 g zeekraal
  • 150 g geraspte belegen geitenkaas

Bereidingswijze

  • Laat de kabeljauwfilets ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Dep de kabeljauwfilets droog, bestrooi met peper en snijd in stukken van 2 cm. Meng met de zalmblokjes.
  • Verhit de olie in een wok of hapjespan en laat de spinazie in delen in 5 min. slinken op laag vuur.
  • Snijd ondertussen de dille fijn.
  • Voeg de kookroom en dille toe aan de spinazie en laat 1 min. koken.
  • Neem van het vuur en pureer met de staafmixer.
  • Bedek de ovenschaal met 1/3 van de spinazie-dillesaus, 1/3 van de lasagnebladen, 1/3 van de zeekraal en 1/3 van de kabeljauw.
  • Maak zo nog 2 lagen. Bedek de laatste laag met geitenkaas.
  • Bak de lasagne in de oven in ca. 45 min. gaar.

Serveertip:

  • Bewaar wat zeekraal en garneer de lasagne vlak voor het serveren.

0 Comments: