Vlaams stoofvlees

Aantal personen: 4,
Kooktijd: 2,5 uur

Ingrediënten

Vlaams Stoofvlees:

  • 600 gr magere runderlappen.
  • 3 eetlepels bloem.
  • 2 grote uien, in dunne ringen.
  • 1 flesje donker bier (330ml), trappist of oud-bruin.
  • 1 laurierblad.
  • 1 el verse tijmblaadjes of 1 tl gedroogde.
  • 1 el azijn.

Bereidingswijze

  • Snijd de runderlappen in dunne plakjes en bestrooi ze met zout en peper.
  • Strooi de bloem in een bord en wentel de plakjes vlees erdoor.
  • Verhit in een braadpan boter en bak hierin de helft van het vlees aan beide kanten lichtbruin.
  • Schep ze met een schuimspaan uit de pan en bak de rest van het vlees op dezelfde manier.
  • Schep ze daarna ook uit de pan, op een bord.
  • Bak de uien lichtbruin, schep ze een paar keer om.
  • Voeg het vlees weer toe en schenk het bier heel langzaam in de pan.
  • Voeg het laurierblad, de tijm en azijn toe en breng aan de kook.
  • Leg de deksel op de pan en stoof het vlees op heel laag vuur in 2-2,5 uur gaar.
  • Breng de jus evt nog op smaak met zout en peper.

Serveer het stoofvlees op traditionele wijze met Vlaamse frites en een groene salade.


0 Comments: