Aard­bei­en ge­ma­ri­neerd in bal­sa­mi­co met ijs en can­tuc­ci­ni

Aantal personen: 4, Kooktijd: 15 minuten,
Wachttijd: 30 minuten

Ingrediënten

Aardbeien met balsamico:

  • 400 g verse aardbeien
  • 3 el Ponti aceto balsamico di Modena Invecchiato
  • 2 el poedersuiker
  • 5 g verse basilicum
  • 4 bollen vanille-ijs
  • 4 cantuccini

Aard­bei­en ge­ma­ri­neerd in bal­sa­mi­co met ijs en can­tuc­ci­ni

  • Was de aardbeien, verwijder de groene kroontjes en halveer ze.
  • Doe ze in een kom samen met de balsamico en de poedersuiker.
  • Schep om, dek de kom af met een deksel of vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast marineren.
  • Verdeel de aardbeien over diepe borden en maal er wat zwarte peper over.
  • Scheur de blaadjes basilicum in stukken en strooi over de aardbeien.
  • Schep op elke portie een bol vanille-ijs.
  • Verkruimel de cantuccini en verdeel over de borden.

Serveertip:

Besprenkel het ijs met wat van de aardbeienmarinade.


0 Comments: