Boerensoep

Aantal personen: 4,
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

Boerensoep:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 3 wortels, in grove stukken
  • 175-200 g koolrabi, in grove stukken
  • ca. 175 g koolraap, in grove stukken
  • 400 g fijngehakte tomaten uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gemengde gedroogde kruiden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 50 g gedroogde paprika, fijngesneden
  • 1,5 l groentebouillon
  • 50 g kleine macaroni
  • 400 g rode kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • zout en peper
  • geraspte parmezaanse kaas voor erbij

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een grote pan, voeg de ui toe en bak hem in 5 min zacht op een laag vuur.
  • Voeg de verse groenten, tomaten, tomatenpuree, gedroogde kruiden en eventueel paprika toe.
  • Roer er zout en peper naar smaak door.
  • Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Roer alles goed door en dek de pan af, draai het vuur laag en laat de soep onder af en toe roeren 30 min pruttelen.
  • Voeg de pasta toe en breng de soep weer aan de kook (blijven roeren).
  • Draai het vuur laag en laat de pasta, zonder deksel op de pan ca. 5 min koken. Roer regelmatig door.
  • Doe de bonen erbij, laat ze 2-3 min meewarmen, haal dan de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor.
  • Proef en breng op smaak.

Serveer de soep in voorverwarmde kommen en geef de parmezaanse kaas er apart bij.


0 Comments: