Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui, grof gesnipperd
- 3 wortels, in grove stukken
- 175-200 g koolrabi, in grove stukken
- ca. 175 g koolraap, in grove stukken
- 400 g fijngehakte tomaten uit blik
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl gemengde gedroogde kruiden
- 1 tl gedroogde oregano
- 50 g gedroogde paprika, fijngesneden
- 1,5 l groentebouillon
- 50 g kleine macaroni
- 400 g rode kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- 2 el fijngehakte peterselie
- zout en peper
- geraspte parmezaanse kaas voor erbij
Instructies
- Verhit de olie in een grote pan, voeg de ui toe en bak hem in 5 min zacht op een laag vuur.
- Voeg de verse groenten, tomaten, tomatenpuree, gedroogde kruiden en eventueel paprika toe.
- Roer er zout en peper naar smaak door.
- Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Roer alles goed door en dek de pan af, draai het vuur laag en laat de soep onder af en toe roeren 30 min pruttelen.
- Voeg de pasta toe en breng de soep weer aan de kook (blijven roeren).
- Draai het vuur laag en laat de pasta, zonder deksel op de pan ca. 5 min koken. Roer regelmatig door.
- Doe de bonen erbij, laat ze 2-3 min meewarmen, haal dan de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor.
- Proef en breng op smaak.
Serveer de soep in voorverwarmde kommen en geef de parmezaanse kaas er apart bij.