Hartige taart met gerookte kip en courgette
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 1 courgette
- 4 eieren
- 1 pakje roomkaas kruiden (175 g)
- 1 eetlepel gedroogde bieslook
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 schaal gerookte kipfiletreepjes (230 g)
- 75 g gemalen kaas
- 2 zakjes rauwkost pittig (a 150 g)
Instructies
- Oven voorverwarmen tot 200 °C en rooster iets onder midden in oven plaatsen.
- Plakjes taartdeeg ontdooien.
- Courgette in plakjes snijden en bestrooien met zout.
- Eieren en roomkaas met mixer mengen tot klontvrij beslag, bieslook toevoegen en op smaak brengen met versgemalen peper.
- Plakjes taartdeeg over bodem van bakvorm verdelen.
- Met vork gaatjes in bodem prikken en paneermeel erover verdelen.
- Courgetteplakjes droogdeppen met keukenpapier.
- Helft van kipreepjes over bodem verdelen, dan helft van courgetteplakjes en alle artisjok.
- Dan weer kipreepjes en courgetteplakjes.
- Ei-roomkaasmengsel erover verdelen en bestrooien met gemalen kaas.
- Hartige taart in midden van oven in 40-45 min. gaar bakken.
- Serveren met pittige rauwkostsalade.